zondag 3 februari 2013

Zwitsal Zachte Creme voor op 't huidje: is deze crème echt zo verzorgend?


Een heerlijk geurende, zachte crème voor de tere babyhuid die de huid zacht en soepel houdt. Doet de crème daadwerkelijk wat het belooft? In dit artikel mijn ervaring met Zwitsal Zachte Creme voor op 't huidje. 

De historie van Zwitsal

Zwitsal bestaat al sinds 1928. Een Apeldoornse apotheker verkreeg in 1919 het recept van een zalf in Zwitserland. Die zalf zou een heilzame werking hebben. In 1920 brengt de apotheker dit in Nederland op de markt onder de naam Zwitserse Zalf. In 1928 werd dit samengevoegd tot Zwitsal. Sinds 1974 worden de Zwitsal producten verkocht in de alom bekende gele verpakking met een oranje babyhoofdje, welke overigens is gebaseerd op de dochter van de oprichter. De producten van Zwitsal zijn over het algemeen verzorgingsproducten voor baby’s, peuters en kleuters. Het assortiment varieert van oliedoekjes, zepen en badschuim tot shampoos en bodylotions. Allen hebben ze hetzelfde kenmerkende lavendelachtige Zwitsal geurtje. Omdat deze geur ook nog eens bij veel dames in de smaak valt is er tevens een Zwitsal parfum op de markt gebracht.

Hoe is Zwitsal Crème Zeep verpakt?

De tabletzeep is verpakt in gele plastic tube met daarop het oranje babygezichtje. Verder staat er met oranje letters te lezen dat het gaat om de zachte crème en dat deze extra verzorgend en zacht is. Verder zie je aan de voorzijde een roze zittende baby afgebeeld met daaronder de tekst ‘Op ‘t huidje’. Op de achterzijde is in oranje tekst te lezen dat de crème het lichaam en gezichtje van je baby zacht en soepel houdt en dat de crème extra verzorgend is en snel in het babyhuidje trekt. Verder staat er dat het dermatologisch getest is, pH-neutraal en mild is. Er staat nog een waarschuwing dat deze crème uitsluitend voor uitwendig gebruik geschikt is. Tot slot vind je op de achterzijde nog de contactgegevens van de producent en de lijst met ingrediënten..

Wat is de kleur, hoe ruikt het en wat is het effect van Zwitsal cremezeep?

De crème is wit van kleur. Het ruikt licht naar lavendel. Echt de typische Zwitsal-geur. De crème is makkelijk te doseren en smeert makkelijk uit. Hierdoor heb je er dus ook niet veel van nodig. Wanneer je het lichaam van jouw baby ermee in wilt smeren kan je waarschijnlijk beter het potje kopen in plaats van de tube, aangezien hier simpelweg meer in zit. De tube is erg handig om mee te nemen in de luiertas of desnoods in een binnenzak van je jas. De Zwitsal zachte creme trekt inderdaad redelijk snel in. Ik merk zelf dat mijn kleine ventje het zelf ook erg prettig vind om zijn gezichtje ingesmeerd te krijgen na een badje en dergelijke. Na het insmeren blijft de geur nog enige tijd waarneembaar op de huid.

Wat zijn de ingrediënten?

Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Cetyl Alcohol, Isopropyl Palmitate, Glycerl Stearate, PEG-100 Stearate, Polysorbate 60, Sorbitan Stearate, Dimethicone, Bisabolol, Chamomilla Recutita Extract, Parfum, Carbomer, Propylene Glycol, Tetrasodium EDTA, Maltodextrin, Sodium Hydroxide, Silica, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben.

Conclusie

De Zwitsal crème is erg makkelijk in gebruik en zorgt echt voor een zachtere huid.  Het houdt de huid soepel en beschermt het van invloeden van buitenaf zoals kou en dergelijke. De zalf kan je ook gewoon zelf gebruiken voor je handen of dergelijke. Ik zou zelf niet op het gezicht gebruiken omdat het wel wat vettiger is dan bijvoorbeeld een dagcrème of dergelijke producten. Maar als je huid wat uitgedroogd is werkt het wel perfect om dat te herstellen en de geur is natuurlijk erg lekker. Wat mij betreft vier sterren voor deze lekkere, zachte Zwitsal crème. 


Algemene informatie

Product: Zwitsal Zachte Crème (Op ’t huidje)
Verpakking: Plastic tube
Inhoud: 100 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na eerste gebruik
Website: www.zwitsal.nl
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops als Bol.com en Wehkamp.nl
Prijs: 2,50 euro